Splošni pogoji modne spletne trgovine so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov.

S spletno trgovino (v nadaljevanju ponudnik) upravlja Spletna trgovina – Top Shit Fertilizers/Žiga Pavlinič s.p., Proizvodnja in prodaja organskih gnojil. V spletni trgovini https://topshitfertilizers.com lahko kupujejo registrirani in neregistrirani uporabniki. Ob registraciji v sistem spletne trgovine obiskovalec pridobi uporabniško ime, ki je enako naslovu njegove elektronske pošte ter gesla. Uporabniško ime in geslo uporabnika nedvoumno določata in povezujeta z vnesenimi podatki. Z registracijo obiskovalec skrajša Upravitelj spletne trgovine podatkov o uporabnikih v nobenem primeru ne bo predal nepooblaščenim osebam. Dostavni službi bo zaupan le uporabnikov naslov za dostavo. Z uporabnikom bomo stopili v stik prek sredstev komunikacije na daljavo le, če uporabnik temu izrecna ne nasprotuje.

Izjemno razkritje osebnih podatkov: Podatki, ki jih spletna trgovina zbira in obdeluje, bodo razkriti le, če je taka obveznost določena v zakonu, ali v dobri veri, da je tako ukrepanje potrebno za postopke pred sodišči ali drugimi državnimi organi ter za zaščito in uresničevanje zakonitih interesovpostopek naročila, saj mu ni potrebno vsakič znova izpolnjevati osebnih podatkov.

Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletne trgovine, pravice uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem.

Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:

• identiteto podjetja (me sedež podjetja, številka registra)

• kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),

• bistvene značilnosti blaga oziroma storitev (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijmi),

• dostopnost artiklov (vsak artikel ali storitev, ki je v ponudbi. spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku),

• pogoje dostave artiklov ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave),

• vse cene morajo biti jasno nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazan, ali že vsebujejo davke ih stroške prevoza,

• način plačila in dostave,

• časovno veljavnost ponudbe,

• rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop,

• koliko stane kupca vračilo artikla,

• pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kup,

Ponudnik se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažumost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih straneh. Ponudnik si pridržuje pravico, da pogoje poslovanja spremeni kadarkoli in na kakršenkoli način, ne glede na razlog in brez predhodnega opozorila.

Čeprav se ponudnik trudi zagotoviti natančne fotografije prodajnih artiklov, je potrebno vse fotografije jemati kot simbolične. Fotografije ne odražajo vedno dejanskega stanja blaga. Uporaba fotografij spletne trgovine je prepovedana brez predhodnega dovoljenja.

Varovanje osebnih podatkov

Osebni podatki naših uporabnikov so eno izmed področij, kateremu posvečamo izredno skrb in pozornost. Upravitelj spletne trgovine, je v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1-UPB1) zavezan k varovanju osebnih podatkov svojih uporabnikov. Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika.

Ponudnik za nedoločen čas hrani ip naslove obiskovalcev, pri registriranih uporabnikih pa še:

• ime priimek,

• e-poštni naslov

• kontaktni telefon,

• primarni naslov,

• naslove za dostavo,

• držav,

• čas ih datum registracije,

• naročila uporabnika,

• arhiv komunikacije s ponudnikom.

Ponudnik bo osebne podatke uporabil izključno za potrebe izpolnitve naročila in ostalo potrebno komunikacijo. Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam.

Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam, in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla ter ustrezno programsko (protivirusno) zaščito svojega računalnika.

Registrirani uporabniki lahko kadarkoli prenehajo uporabljati spletno trgovino in lahko prekličejo svojo registracijo. To storijo tako, da s pisno izjavo Ponudniku sporočijo preklic registracije. Pred podajo izjave o preklicu registracije mora uporabnik Ponudniku poravnati vse še neporavnane obveznosti iz naslova opravljenih nakupov v spletni trgovini. Dnevniške datoteke spletnega strežnika se shranijo do 3 (tri) mesece.

Upravitelj spletne trgovine lahko podatke v anonimni obliki uporabi za namene statističnih analiz. Če za posamezne podatke, ki se obdelujejo za realizacijo pogodb, obstaja drugačen zakonski rok shranjevanja (npr. računovodski ali davčni podatki), znaša rok hrambe 10 (deset) let. V tem času je obdelava podatkov omejena.

Cene in načini plačila

Vse cene v spletni trgovini so navedene v evrih in vsebujejo DDV. Razen če je izrecno navedeno drugače. Vse cene v spletni trgovini so cene izdelkov in ne vsebujejo stroškov dostave. Cene veljajo do spremembe in jih lahko ponudnik spremeni brez predhodnega obvestila. Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti. Rok veljavnosti ponudbe traja do razprodaje zalog oziroma do dne objave novega cenika. Načini plačil so podrobneje definirani v razdelku nakupovanje pod ‘Način plačila’ in so sestavni del splošnih pogojev. Za v. podrobnosti obiščite način plačila.

Kupoprodajna pogodba

Pogodba je sklenjena, ko ponudnik potrdi naročilo (kupec prejme elektronsko sporočilo o oddanem naročilu). Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksni in veljajo tako za ponudnika, kot za kupca. Kupcu izdamo račun z razčlenjenimi stroški. Navodila kako odstopiti od nakupa in izdelke vrniti, če je to potrebno, si lahko kupec ogleda na spletni strani.

Kupoprodajna pogodba v obliki nakupnega naročila je v elektronski obliki shranjena na strežniku spletne trgovine. Vsa naročila prejme kupec na svoj elektronski naslov. Naročila so kupcu na voljo tudi v spletni trgovini, do katerih dostopa preko up. imena in gesla, če se je v tej registriral kot uporabnik. Dostava in stroški dostave Večina izdelkov naše trgovine je na zalogi. Dobavni rok velja od datuma potrditve naročila. V primeru, da se za naročen izd. dobavni rok podaljša vas o tem obvestimo po E-pošti. Lahko se zgodi, da so nekateri izd. razprodani, vendar še to ni posodobljeno v trgovini v takšnem primeru vas o tem obvestimo po e-pošti. Dostava izdelkov je podrobneje definirana v razdelku nakupovanje pod “dostava izdelkov” in so sestavni del splošnih pogojev. Za več podrobnosti obiščite dosta. izdelkov. Vračilo ali zamenjava izdelkov Potrošnik ima pravico, da v 15 dneh od prevzema blaga podjetju sporoči, da odstopa od pogodbe. Za v. podrobnosti obiščite reklamacije. Izvedba naročila in sklenitev pogodbe Uporabnik lahko v spletni trgovini naročuje izdelke na več načinov: • kot gost V primeru, da se odločite za nakup kot gost, morate ob vsakem nakupu znova vnesti osebne podatke. Polja označena z zvezdico so obvezna. Podatke za podjetja izpolnite samo v primeru da želite naročilo izvesti na podjetje (oz. želite original račun), sicer pustite polja prazna. Registwijo potrdite z klikom na gumb. V primeru, da katero obvezno polje pustite prazno vas bo sistem na to opozoril • kot registriran uporabnik, kolikor se želite registrirati v spletno trgovin, za registwijo potrebujete veljaven e-mail naslov, kamor vam bo poslano elektronsko sporočilo s podatki registracije. Ob registraciji morate vnesti Vaše osebne podatke. Z registracijo prihranite čas pri kasnejših nakupih, saj vam n i potrebno vsak, znova vnašati osebnih podatkov, prav tako pa imate v vašem profilu “moj račun’ zgodovino preteklih naročit Uporabnik kot “gost’ ali “registriran uporabnik” izbira izdelke in jih z klikom na gumb “V košarico” zbira za nakup. Ta postopek ponavlja, dokler ni izbral vseh željenih izdelkov za naročilo. Izbrane izdelke si lahko v spisku ogleda v košarici in po želji spremeni količine ali določene odstrani. Potem nadaljuje na ‘Blagajno” kjer bo v korakih izbral najprej naslov za dostavo. V naslednjem koraku mu bodo izračunani stroški dostave za naročilo, nato pa bo lahko izbral način plačila. V zadnjem koraku bo uporabniku prikazano celotno naročilo z vsemi stroški, kjer tega potrdi. Uporabnik bo po uspešno oddanem naročilu prejel tudi potrditveno E-pošto z podrobnimi navodili za plačilo in način dostave. Reševanje sporov Za reševanje morebitnih sporov je pristojno sodišče v Mariboru ali, če z zakonom ni določeno drugače.

Osnovni podatki podjetja Top Shit Fertilizers, Žiga Pavlinič s.p., Proizvodnja in prodaja organskih gnojil.

Kosarjeva ul. 55 2000 Maribor

Telefon: +386 (0)40 475 851

E-mail: care@topshitfertilizrers.com

ID za DDV: Matična številka:

Davčna številka: Vpisano v sodni register dne